Teknikinformatör UX – Stockholm/distansmöjlighet

Teknikinformatör UX  – Stockholm/distansmöjlighet

Är du en snabb teknikskribent med ca 3 års erfarenhet och har god kunskap i UX och copywriting – samt har kunskap i de vanligaste verktygen inom dokumentation och bild? 

ANSÖK TILL DETTA JOBB

Start: Omgående/ASAP
Längd: >1 år
Placering: Stockholm/med möjlighet distansmöjlighet
CV och Referenser: Ansök med CV och 1 referens.
Tjänst: Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare / underkonsultuppdrag
Språk: Svenska flytande

Om tjänsten

Vår kund är ett stor landsomfattande organisation med kontor  i Stockholm som behöver hjälp av en duktig teknisk skribent specialiserad mot UX och gärna erfarenhet av copywriting för att dokumentera för kunder och andra intressenter. Som person är du noggrann och serviceinriktad, som gärna tar ansvar och intiativ. Du vet vad som krävs av bra dokumentation i form av struktur och upplägg, kan bidra med kunnande i UX och van att kommunicera med kommunikationsavdelningen.

Språk: svenska flytande, huvuddelen av all dokumentation kommer att vara på svenska. Arbetet kan troligen utföras delvis på distans.

Kompetenskrav

  • Teknisk dokumentation, XML DITA
  • ca 3 års professionell erfarenhet av UX writing och teknisk dokumentation

Meriterande:

  • Teknisk intresse/kunnande inom mjukvara
  • Vana med alla verktyg inom text och bild som ingår i produktion av dokumentation

Om dig:

  • Noggrann, resultatinriktad som tar ansvar och initiativ.
  • Högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande.
  • Öga för detaljer på svenska och engelska
  • Konsultmässig (=snabb, hjälpsam, trevlig och fokus på kundvärde) 

Om oss:
Våra kunder är allt från stora multinationella industriföretag till medelstora teknikbolag i Mälardalen. Vår kompetens täcker hela informationsprocessen – allt från CMS-implementationer, informationsarkitektur och XML-utveckling till teknikskribenter illustration, e-learning och språkkonsulter.

Vår konsultfilosofi:
Vi vill att våra konsulter ska vara våra kunders förstaval för alla önskemål inom information! Därför söker vi efter profiler som har lite av allt – vid sidan om att vara en duktig skribent på engelska och svenska: kunskap i bild och illustration, insatt i mjukvarunära dokumentation, CMS och XML

Vi arbetar aktivt för att alla våra konsulter ska ha bli våra kunders favoriter – genom att säkerställa grundkompetensen genom utbildning och kunskapsdelning.