Dokumentationsingenjör anläggning, seniorkonsult – Stockholm

Dokumentationsingenjör, anläggningsdokumentation, Stockholm

Är du kunnig och har erfarenhet inom teknisk dokumentation, CAD och anläggningsdokumentation? Vi behöver resursförstärkning till vår kund som är ett av regionens större företag inom energi.

ANSÖK TILL DETTA JOBB

Start: April 2020
Omfattning: 60%
Antällning: Projektanställning/Tillsvidare
Placering: Stockholm
Egenkonsulter välkomna att ansöka!

Om uppdraget

Vi söker en duktig ingenjör på expertnivå med bred kunskap inom både teknik teknik, t.ex. el, maskinanläggning, bygg, vvs, eller motsvarande.

Vår kund är är verksam inom infrastruktur och energiförsörjning som behöver resursförstärkning till ett nyutvecklingsprojekt. Kunden behöver hjälp att säkerställa att all dokumentation finns på plats (ritningar, manualer och processer), bra arbetssätt och rutiner. Arbetet innefattar att granska, sätta krav och själv komplettera med de ändringar som behövs. Du kommer också att vara styrande i projektet vad gäller dokumentation samt ansvara för det digitala arkivet och även databashantera reservdelar

Dokumentationen kommer att vara på svenska.

Kompetenskrav

 • >6 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med teknisk dokumentation
 • Minst högskoleexamen eller likvärdigt med inriktning mot teknik.
 • Erfarenhet av att ta fram processer och rutiner för hantering av teknisk anläggningsdokumentation/ information
 • Erfarenhet av att ta fram processer och rutiner för hantering av teknisk anläggningsdokumentation/ information
 • Kunskap om följande dokumentationsprocesser: Framtagning, granskning, revisionshantering och publicering (ett projekts olika faser)
 • Kunskap om eller erfarenhet av CAD
 • Erfarenhet av hantering av text och bild, i vanligt förekommande verktyg, t.ex. Microsoft Office och Adobe Acrobat
 • Erfarenhet av dokument-/informationshanteringssystem
 • Erfarenhet kopplad till teknik, t.ex. el, maskinanläggning, bygg, energi, vvs, eller motsvarande

Om dig:

 • Gillar att få saker att hända istället för att sitta och vänta.
 • Social och proaktiv.

Om oss:
Våra kunder är allt från stora multinationella industriföretag till medelstora teknikbolag. Vår kompetens täcker hela informationsprocessen – allt från CMS-implementationer, informationsarkitektur och XML-utveckling till teknikskribenter illustration, e-learning och språkkonsulter.

Vår konsultfilosofi:
Vi vill att våra konsulter ska vara våra kunders förstaval för alla önskemål inom information! Därför söker vi dig som har flera specialområden utöver att vara en duktig skribent på engelska och svenska. – Kunskap i bild och illustration, insatt i mjukvarunära dokumentation, CMS, XML, eller CAD.  Och känner du att du är kommunikativ, proaktiv och kundorienterad – då kommer du att gilla att jobba som konsult!

Självklart vill vi också att du ska utvecklas – vi arbetar också aktivt för att alla våra konsulter ska ha en gedigen grundkompetens i dokumentation genom utbildning och kunskapsdelning.