Teknikinformatör junior XML/DITA – Stockholm – TILLSATT

Teknikinformatör junior med XML/DITA erfarenhet – Stockholm/distans

Är du en snabb teknikskribent med ca 1-2 års erfarenhet och har god kunskap i XML och DITA – samt har koll på de flesta verktyg inom dokumentation och bild? 

ANSÖK TILL DETTA JOBB

Start: Omgående/ASAP
Omfattning: ca 2 mån, 100% med distansmöjlighet
Placering: Stockholm/Distans
CV och Referenser: Ansök med CV och 1 referens.
Tjänst: Tidsbegränsad anställning / underkonsultuppdrag
Språk: EN, svenska inte nödvändigt för arbetet

Om tjänsten

Vår kund är ett stort företag inom industri med kontor i Stockholm som behöver hjälp av en duktig och snabb skribent föra att konvertera dokumentation från diverse format till DITA/XML. Arbetet kräver inga skribentrelaterade erfarenheter, utan snarare kräver det kunskaper och viss/god erfarenhet i DITA. Konverteringen kommer dock att ge dig en möjlighet att bli ännu mer van av att skriva i DITA XML. Som person är du noggrann och serviceinriktad, som gärna tar ansvar och intiativ. Du vet vad som krävs av bra dokumentation i form av struktur och upplägg i DITA, samt att följa övriga regler, guidelines och mallar som kunden har.

Språk: svenska och engelska. Arbetet kommer att utföras på distans, med avstämningar online veckovis.

Kompetenskrav

  • Teknisk dokumentation, XML DITA
  • ca 1-2 års professionell erfarenhet av dokumentation

Meriterande:

  • Teknik/konstruktion, industri
  • vana med word/indesign/framemaker och allmän bildhantering

Om dig:

  • Noggrann, resultatinriktad som tar ansvar och initiativ.
  • Högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande.
  • Öga för detaljer på svenska och engelska
  • Konsul t(=snabb, hjälpsam, trevlig och fokus på kundvärde) 

Om oss:
Våra kunder är allt från stora multinationella industriföretag till medelstora teknikbolag i Mälardalen. Vår kompetens täcker hela informationsprocessen – allt från CMS-implementationer, informationsarkitektur och XML-utveckling till teknikskribenter illustration, e-learning och språkkonsulter.

Vår konsultfilosofi:
Vi vill att våra konsulter ska vara våra kunders förstaval för alla önskemål inom information! Därför söker vi efter profiler som har lite av allt – vid sidan om att vara en duktig skribent på engelska och svenska: kunskap i bild och illustration, insatt i mjukvarunära dokumentation, CMS och XML

Vi arbetar aktivt för att alla våra konsulter ska ha bli våra kunders favoriter – genom att säkerställa grundkompetensen genom utbildning och kunskapsdelning.