Teknikinformatör med XML/DITA erfarenhet – Stockholm – TILLSATT

Teknikinformatör med XML/DITA erfarenhet – Stockholm

Är du en snabb teknikskribent med minst 3 års erfarenhet och gillar du att jobba i XML och DITA – samt har koll på de flesta verktyg inom dokumentation och bild?

ANSÖK TILL DETTA JOBB

Start: ca Feb/Mars
Omfattning: 100% med delvis distansmöjlighet
Placering: Stockholm
CV och Referenser: Ansök med CV och minst 1 referenser.
Språk: EN, svenska inte nödvändigt för arbetet

Om tjänsten

Vår kund är ett stort företag inom industri med kontor i Stockholm som behöver hjälp av en duktig och snabb skribent som kan föra över och redigera dokumentation från diverse format till DITA/XML. Som person är du noggrann och serviceinriktad, som gärna tar ansvar och intiativ. Du vet vad som krävs av bra dokumentation i form av struktur, upplägg i DITA, samt att följa övriga regler, guidelines och mallar som kunden har.

Språk: svenska och engelska. Möjlighet finns till att utföra arbetet delvis på distans, med avstämningar veckovis på plats.

Kompetenskrav

  • Teknisk dokumentation, XML, och helst DITA
  • > ca 3 års professionell erfarenhet av dokumentation

Meriterande:

  • Teknik/konstruktion, industri
  • vana med word/indesign/framemaker och allmän bildhantering

Om dig:

  • Noggrann, resultatinriktad som tar ansvar och initiativ.
  • Högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande.
  • Duktig teknisk skribent på svenska och engelska
  • Konsultskalle (=snabb, hjälpsam, trevlig och fokus på värdeskapande) 

Om oss:
Våra kunder är allt från stora multinationella industriföretag till medelstora teknikbolag i Mälardalen. Vår kompetens täcker hela informationsprocessen – allt från CMS-implementationer, informationsarkitektur och XML-utveckling till teknikskribenter illustration, e-learning och språkkonsulter.

Vår konsultfilosofi:
Vi vill att våra konsulter ska vara våra kunders förstaval för alla önskemål inom information! Därför söker vi efter profiler som har lite av allt – vid sidan om att vara en duktig skribent på engelska och svenska: kunskap i bild och illustration, insatt i mjukvarunära dokumentation, CMS och XML

Vi arbetar aktivt för att alla våra konsulter ska ha bli våra kunders favoriter – genom att säkerställa grundkompetensen genom utbildning och kunskapsdelning.