Expertinfo Språkkonsult

Vi talar klarspråk

Information som är lätt att förstå och använda gör att era läsare får ökat förtroende för er. Våra examinerade och erfarna språkkonsulter hjälper er med

 • språkgranskning
 • korrekturläsning
 • textredigering
 • nya texter.

Metoden Lättläst

Vi arbetar även med metodiken Lättläst för personer med särskilda lässvårigheter. Upp till 25 % av Sveriges befolkning behöver denna typ av språkligt stöd, till exempel dyslektiker, ovana läsare eller personer med annat modersmål än svenska. Då använder vi till exempel

 • särskilt enkelt ordval och meningsuppbyggnad
 • mycket logisk och luftig struktur
 • texter som inte är längre än absolut nödvändigt

Vässa er egen språkliga precision

Vi hjälper er att själva skriva texter som är lättlästa, begripliga och effektiva. Vi använder era texter som utgångspunkt för att skapa utbildningar för era behov. Vi erbjuder till exempel

 • inspirerande föreläsningar om bland annat kommunikation och klarspråk
 • hel- eller halvdagskurser med diskussioner och övningar
 • workshoppar där ni får arbeta med era egna texter
 • personliga kommentarer till varje skribent.

Kurser

Expertinfo har ett brett utbud av kurser inom klarspråk samt effektiv och pedagogisk information. Vi skräddarsyr alla våra kurser efter era behov och förutsättningar. Läs mer under respektive kurs!

KONTAKTA OSS IDAG!

Skrivkurs på distans

Skrivkurs på distans

Vill du skriva texter som når fram till din målgrupp? Kan du inte komma till någon av våra skräddarsydda kurser? Gå kurs och lär  dig att skriva begripliga texter – utan att lämna ditt skrivbord.

Jag vill gå kurs!

 

Klarspråk - att skriva begripligt

Klarspråk - att skriva begripligt

Undrar du om någon alls orkar läsa vad du skriver? Vill du försäkra dig om att läsarna förstår vad du menar? Det här är kursen för dig som vill nå fram till så många som möjligt eller vill lära dig hur du ska skriva för att nå fram till en viss läsargrupp.

Lättläst – skriv så att alla förstår!

Lättläst – skriv så att alla förstår!

På den här kursen får du veta vad läs- och skrivsvårigheter beror på. Du lär dig skrivregler och hur du ska anpassa innehåll, språk och layout till lättläst. En kurs för dig som vet att din text behöver nå även de 25 procent som har svårt att läsa och förstå vanlig svenska.

Språkriktighet - finslipa din svenska

Språkriktighet - finslipa din svenska

Hämmar det dig i din karriär att du är dålig på svenska skrivregler? Blandar du ihop uttryck och stavar fel? Är svenska bara ett av alla språk du kan vilket ibland gör dig osäker på vad som är språkligt korrekt? Om det är viktigt för dig att skriva rätt så är det här kursen för dig.

Skriva protokoll och mötesanteckningar

Skriva protokoll och mötesanteckningar

Hur hinner man skriva ner det alla säger, och hur får man med det viktigaste? Hur formell ska man vara och vad är mest korrekt? Det här är kursen för dig som vill bli en bra mötessekreterare.

Retorik

Retorik

Det här är kursen för dig som behöver kunna argumentera och framföra muntliga presentationer både ofta och skickligt. Du kanske är projektledare, förhandlare, politiker eller facklig representant?

Vi erbjuder både grund- och fortsättningskurs.

Corporate storytelling

Corporate storytelling

Önskar du att fler skulle känna till hur du har kunnat hjälpa dina kunder? Eller vill du bygga upp ett varumärke? På den här kursen får du lära dig att paketera och presentera berättelserna som visar vilket bra jobb alla gör på din arbetsplats.

Presentationsteknik

Presentationsteknik

Vad man ska tänka på vid muntliga presentationer, hur man bygger upp sin presentation, framförandet och bra hjälpmedel är centrala punkter i våra kurser i presentationsteknik. Men vi går också igenom sådant som kroppsspråk, grunderna i retorik och hur man kan hantera sin nervositet.

Språklagen - vad innebär den?

Språklagen - vad innebär den?

En genomgång av vad som står i lagen, vad den innebär för offentliga förvaltningar, vilka lagens intentioner är och hur man vet att man uppfyller de ställda kraven på de texter man skriver.